Cabernet Sauvignon

Červené suché hroznové víno vyrobeno tradičním výrobním procesem z vybraných hroznů odrůdy CABERNET SAUVIGNON, vypěstovaných na vlastních vinicích závodu KVINT v Moldávii. Toto moldavské víno je právem nazýváno králem červených vín. Má příjemnou trpkost, harmonickou kyselost a vůni lilkovitých bobulí a mandlí. Víno je doporučováno podávat při teplotě 18 - 20 °C. Dokonale se hodí ke zvěřině, drůbeži a sýrům. Výrobek je certifikován.

vína z Moldávie

Aligote

Bílé polosladké víno vyrobeno tradiční technologií z hroznů odrůdy ALIGOTE, vypěstovaných na vlastních vinicích závodu KVINT v Moldávii. Vyniká svojí zlato – slámovou barvou, jemnou sametovou chutí zároveň sladkostí i lehkou kyselostí. Víno je doporučováno podávat při teplotě 12 - 14 ° C. Toto moldavské víno se výborně hodí k delikátní evropské kuchyni, k tradičním jídlům z drůbeže a malé zvěřiny.

vína z Moldávie

Riesling

Bílé suché hroznové víno vyrobeno tradičním výrobním procesem z vybraných hroznů odrůdy RYZLINK RÝNSKÝ, vypěstovaných na vlastních vinicích závodu KVINT v Moldávii. Vyniká svojí bohatou květinovou a ovocnou vůní s tóny broskví a jablek. Je velmi hladké na patře, se svěží chutí a minerálními tóny. Víno je doporučováno podávat při teplotě 10 - 12 ° C. Toto moldavské víno se výborně hodí k orientální kuchyni, k vepřovému masu a mořským plodům. Výrobek je certifikován.

vína z Moldávie

Merlot

Červené polosladké víno vyrobeno klasickou technologií z hroznů odrůdy MERLOT, vypěstovaných na vlastních vinicích závodu KVINT v Moldávii. Toto vynikající moldavské víno nabízí bohaté aroma červeného ovoce, harmonickou chuť s lehkými tóny ze stárnutí v dubových sudech, kde zraje po dobu nejméně 12-ti měsíců. Víno je doporučováno podávat při teplotě 16 - 18 °C. Dokonale se hodí ke skopovému masu, zvěřině, drůbeži a sýrům.

vína z Moldávie